На дев'яти пляжах Харківщини медики радять не купатися. Карта

19.07.2021 12:01 Область Online
У ще трьох водоймах Харківської області заборонили купання через інфекції. Про це повідомили 19 липня в Харківському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Дослідження проб води, які провів Харківський обласний центр контролю якості хвороб, показали наявність у трьох водоймах Харківщини збудника ротавірусної інфекції. Це Петренківське водоймище у м. Харкові, ставок «Копань» у Богодухові та річка Уди в селищі Золочів Богодухівського району. Крім того, в Удах поблизу Золочева виявили  антигени вірусів гепатиту А.

Тому в цих місцях заборонено купатися, наголосили в лабораторному центрі.  

Читайте також: У Коломаці посеред озера встановили клумбу, яка очищує воду

Водночас результати повторних вірусологічних досліджень води поверхневих водойм свідчать про відсутність збудника ротавірусної інфекції у воді акваторії пляжів на річці Берестовій в селищі Зачепилівка та міста Красноград.

Наразі через перевищення вмісту лактозопозитивних кишкових паличок залишаються не рекомендованими для купання пляжі Олексіївського лугопарку, гідропарку «Удянський», Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, на річці Берестовій у місті Краснограді та на ставку пляжу  «Комсомольський» поблизу  селища Кегичівка.

Актуальний перелік пляжів, які наразі не є безпечними для купання, дивіться на карті.