На Харківщині без газопостачання залишаються понад 70 тисяч абонентів

12.08.2022 15:10 Область Online
За час війни у Харківській області пошкоджено або зруйновано понад 280 об'єктів теплопостачання та близько 30 кілометрів мереж водопровідно-каналізаційного господарства.

Про це повідомили у ХОВА. Зокрема, на апаратній нараді Олег Синєгубов зауважив,  що область розгляне можливість придбання мобільних котелень для спільного резерву Харкова та громад області на випадок аварійних ситуацій.

– Бригади «Харківобленерго», «Харківгазу», «Харківміськгазу» цілодобово проводять відновлювальні роботи на обладнанні та мережах, які страждають від системних ворожих обстрілів. На сьогодні вже 102 об’єкти відновлено, в процесі – ще 134, – йдеться у повідомленні ХОВА.

При плановому показнику Мінрегіону в області рівень підготовки теплового господарства має складати 60 %, утім наразі він складає 52 %. По водопровідно-каналізаційному господарству підготовлено в цілому 47 %, житловий фонд – на 57%, заклади соціальної сфери – на 39 %.

Окрім того, без електропостачання на Харківщині (з урахуванням тимчасово окупованих територій) залишаються близько 140 тисяч абонентів, без газопостачання понад 71 тисяча абонентів.

Автор: Анастасія Хушану