На Харківщині у звільненому місті викрили посібницію окупантів

21.09.2022 12:45 Область Online
Жителька Ізюма Харківської області допомагала окупантам розкрадати український газ.

Як повідмляють  в СБУ, у  деокупованому Ізюмі  викрито посібницю ворога, яка добровільно пішла на співпрацю з російсько-окупаційними військами.

За даним слідства, 52-річна ізюмчанка, яка родом зі зруйнованого рашистами Маріуполя,  наприкінці квітня погодилась на пропозицію ворога очолити газорозподільне підприємство, яке окупанти створили на базі захопленої Ізюмської дільниці газопостачання ПАТ "Харківгаз". Виконуючи вказівки рашистів, зловмисниця організувала запуск на окупованій території газорозподільчої станції та незаконне споживання українського газу для потреб російсько-окупаційних військ без обліку в газотранспортній системі України. 

Співробітники спецслужби викрили та затримали посібницю ворога під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області. 

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років. 

Вирішується питання щодо обрання стосовно неї судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

 

 

 

Автор: Інна Можейко