Заступника голови Харківської облради відсторонили від роботи

20.09.2022 15:48 Влада
Сьогодні, 20 вересня, завершилося пленарне засідання чергової дванадцятої сесії Харківської обласної ради.

Для участі у роботі пленарного засідання чергової XII сесії зареєструвалося 102 депутати. Також до сесії, яка проходила в режими в відеоконференції, приєдналися голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, харківський міський голова Ігор Терехов, прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Після перерви під час пленарного засідання сесії було розглянуто 29 питань, загалом – більш ніж 40 питань порядку денного. Серед них кадрові питання, внесення змін до обласних програм, управління майном спільної власності територіальних громад області. Про це повідомили в Харківській обласній раді.

Зокрема під час пленарного засідання голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що її заступник Богдан Мальований відсторонений від роботи.

Вона зазначила, що на розгляд пленарного засідання був внесений проєкт рішення «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.». Проєкт рішення був підготовлений на підставі листів від Служби безпеки України та Територіального управління Державного бюро розслідування з вимогою відсторонити Богдана Мальованого від займаної посади та обмежити його доступ до внутрішньої інформації, що циркулює в обласній раді.

– Вчора, 19 вересня, цей проєкт був розглянутий на засіданні профільної постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування. Комісія рекомендувала голові обласної ради вирішити питання, викладені у листах ДБР та СБУ відповідно до Регламенту Харківської обласної ради та Конституції України. Сьогодні надійшла заява від Богдана Мальованого про відсторонення його від виконання службових обов'язків. На підставі листів СБУ та ТУ ДБР, висновку постійної комісії, враховуючи заяву Богдана Мальованого, сьогодні я видала розпорядження «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.». Надалі чекаємо результатів роботи ДБР та СБУ з цього питання, – повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час пленарного засідання Богдан Мальований підтвердив, що дійсно написав заяву про відсторонення його від виконання обов’язків заступника голови обласної ради.

Нагадаємо, Богдан Мальований був обраний заступником голови обласної ради 25 листопада 2021 року.

Автор: Володимир Федорів