На Харківщині вводять тимчасові режимні обмеження. Список

23.02.2022 12:55 Область Online
Фото: dpsu.gov.ua Фото: dpsu.gov.ua
На території України, в областях, які межують з РФ, Білоруссю,тимчасово окупованими районами та прилягають до морського узбережжя, вводять режимні обмеження.

Як повідомляють у Державній прикордонній службі України, такі заходи було прийнято для посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання дестабілізації обстановки на держкордоні та іншим правопорушенням.

Наразі відомо, що обмеження стосується Харківської, Донецької, Луганської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

Читайте також: Начальник управління СБУ у Харківській області розповів про ситуацію у регіоні

Повний перелік обмежень: 

  • перебування на прикордонній території у нічний час;
  • вихід будь-яких плавзасобів, рух транспорту (окрім військового, силових структур, агротехніки) дорогами, що відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон;
  • перебування іноземців у прикордонній смузі, а також використання радіостанцій, здійснення польотів легкомоторних та безпілотних летальних апаратів, відео-, кіно-, фотознімання особового складу, об’єктів, будівель, споруд, транспорту та інших об’єктів, що належать Державній прикордонній службі України.

Нагадаємо, Служба безпеки України в Харківській області фіксує, що Російська Федерація не відводить від кордонів України війська після навчань, проте підкреслює низький морально-психологічний стан російських військових. Про ситуацію в російських військах повідомив начальник управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін на нараді в ХОДА.

Автор: Микита Гузенко