На Краснокутщині підтримали створення району із центром у Богодухові, а не в Люботині

15.06.2020 11:43 Область Online
Фото: СК Фото: СК
Проект майбутнього району з центром у Люботині викликав соціальну напругу та незадоволення у громадськості Краснокутщини.

Про це повідомили в Краснокутській селищній раді. За словами голови селища Сергія Сусла, найкращим центром майбутнього об’єднаного району є Богодухів. Це місто має для цього історичне підґрунтя, вдале географічне розташування, необхідні логістичні та інфраструктурні умови.

Саме тому селищний голова підтримав звернення депутатів Богодухівщини щодо утворення укрупненого району з центром у Богодухові.

Читайте також: Нові випадки COVID-19 зареєстрували в п'ятьох районах Харківщини

Нагадаємо, 12 червня Кабмін схвалив 24 розпорядження щодо визначення нових адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад по кожній області, а також проекти Постанов Верховної Ради «Про утворення та ліквідацію районів» і «Про утворення та ліквідацію районів у Автономній Республіці Крим».

Зокрема на Харківщині відповідно до схваленого проекту передбачається створення семи районів. Це Ізюмський, Красноградський, Куп’янський, Лозівський, Люботинський, Чугуївський та Харківський.
Такий варіант адмінподілу Харківщини — не остаточний. Його ще можуть опрацювати у комітеті Верховної Ради. Потім за новий адмінустрій України має проголосувати Парламент.