На окупованих територіях Харківщини можливі злочини, як у Бучі – голова СБУ області

11.04.2022 18:00 Область Online
На окупованих територіях Харківської області можуть відбуватися катування чоловіків, ґвалтування жінок, мародерство та вбивства дітей, як це було у Бучі та Ірпені.

Про це розповів голова Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін в інтерв'ю програмі  «Факти ICTV».

Угруповання російських військ, які українські військові витіснили з Чернігівської, Житомирської та Київської областей, перекидають до Слобожанського напрямку. Тобто включно з тими окупантами, які вчиняли військові злочини у Бучі та інших населених пунктах Київщини.

– Як приклад наведу два звільнених населених пункти – Мала Рогань та Вільхівка. Там фактично відбувалося те саме, що в Бучі. І спільно з прокуратурою вже відкрито кримінальні провадження і щодо зґвалтування, і щодо вбивств, і щодо крадіжок. Треба розуміти, та армія російська, яка була в Бучі, вона й у нас не інша, вона та сама, це той самий менталітет, те саме виховання, – ділиться Дудін.

Також голова СБУ Харківщини пояснив, що наразі поряд з територією області, по найкоротшій дорозі до Харкова, сконцентровано втричі менше військ, ніж це було 24 лютого. Крім того, є ще декілька місць, де окупанти збирають війська.

– Ми бачимо декілька точок, де вони концентрують свої зусилля. Водночас і Збройні Сили України концентрують свої зусилля навпроти цих місць, – каже він.

Автор: Олександр Манченко