З початку війни на Харківщині загинули 22 дитини

11.04.2022 15:00 Область Online
Унаслідок бомбардувань та обстрілів російської федерації на території Харківської області загинули 22 дитини, 51 була поранена. Також пошкоджено 107 шкіл.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За час широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію України в Харківській області загинули 22 дитини та 51 дитина поранена. Останній випадок смерті був зафіксовано 10 березня у місті Балаклія.

— Окупанти цинічно обстрілюють мирне населення, цивільні об’єкти і зухвало вбивають дітей. Так, удень 10 квітня збройні сили РФ здійснили обстріл тимчасово окупованого міста Балаклія Ізюмського району. Серед трьох загиблих мирних мешканців – дитина 7 років, – інформує прокуратура.

Також у Харківській області в результаті обстрілів російські окупанти пошкодили 201 заклад освіти. Серед них 107 шкіл, 82 садки, 9 закладів позашкільної освіти та 3 будівлі управлінь освіти. Повністю знищено 4 школи та 4 дитячі садки. Найбільше постраждала освітня інфраструктура міста Харків.

Ця інформація є неостаточною, оскільки немає можливості зафіксувати руйнування в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

За всіма випадками відкриті кримінальні справи за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Автор: Олександр Манченко