Регіональний офіс водних ресурсів на Харківщині очікує на перевірку: що сталося

10.11.2023 18:50 Область Online
Фото: dp.tax.gov.ua Фото: dp.tax.gov.ua

У Харківській області розпочато ревізію діяльності Регіонального офісу водних ресурсів.

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Регіонального офісу водних ресурсів на Харківщині, пише «Слобідський край».

Регіональний офіс водних ресурсів виконує керівну роль в управлінні водними ресурсами на території Харківської області. Офіс веде постійний моніторинг стану водних ресурсів та об'єктів на території регіону, а також вживає заходів для збереження та оптимального використання цих ресурсів.

У результаті реорганізації, яка сталася у 2020 році, Офіс взяв на себе функції та повноваження колишніх Балаклійського, Харківського та Краснокутського міжрайонних управлінь водного господарства, а разом з ними – майно та обладнання. Під час перевірки аудитори планують детально дослідити витрати та стан збереження майна, операції з активами, оплатою наданих послуг та доходи від оренди держмайна. Зокрема, із січня 2018 року по вересень 2023 року. 

Ревізія триватиме до грудня 2023 року.

Нагадуємо, про відомі факти фінансових порушень або неефективного витрачання бюджетних коштів, допущених посадовими особами об’єкта контролю, можна проінформувати Північно-східний офіс Держаудитслужби:

Нагадаємо, на Харкіщині фахівці Держаудитслужби в 3 кварталі 2023 року виявили фінансових порушень на загальну суму 4,5 мільярда гривень. З них порушення, що призвели до збитків на суму більше 107 млн гривень. 

Нагадаємо також, нещодавно стало відомо, що в рамках рішення РНБО, на Харківську обласну МСЕК очікує прицільна перевірка. Зокрема, будуть перевірені рішення про встановлення інвалідності. «Кожен, хто намагатиметься принизити героїв, кожен, хто до своєї посади і повноважень додає зверхнє ставлення і корупційну складову – буде жорстко покараний. Група інвалідності – не предмет для торгівлі», – зазначили в МОЗ.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті  

Автор: Анна Хливнюк