На Харківщині спеціально навченим людям доручили збирати інформацію

21.10.2023 08:54 Новини
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

В райадміністраціях Харківщини створили робочі групи «Прозорість та підзвітність».

Робочі групи в усіх семи районних військових адміністраціях Харківської області створювалися за аналогічним принципом, як при облвійськадміністрації, повідомляє «Слобідський край».

Нагадаємо, 10 жовтня таку робочу групу створено при ХОВА. До її складу увійшли керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, начальники РВА області, представники правоохоронних органів та громадськості.

Обов’язки робочих груп при районах аналогічні: аналіз звернень громадськості, збір інформації щодо тендерних закупівель для контролю тощо, повідомили в обласній військовій адміністрації.

– В межах діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» ми не чекаємо на реакцію правоохоронних органів, а одразу розбираємо ситуацію. Паралельно правоохоронці можуть відкрити кримінальне провадження, якщо при проведенні тендеру є грубі порушення, – пояснив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Відповідний семінар-тренінг з протидії корупції провели, зокрема, для фахівців Департаменту агропромислового розвитку та апарату Харківської ОВА 20 жовтня. Державним службовцям детально розповіли щодо питань запобігання корупції, забезпечення прозорості та доброчесності. 

Ми писали, що у Харкові міськрада скасувала тендер на виготовлення проєктної документації для забудови у Саржиному яру.

Оголошено тендер і на реставрацію будівлі будинку культури у Дергачах.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті  

Автор: Дмитро Саломанка

Теги: