На Харківщині відремонтували майже 300 кілометрів доріг

02.09.2020 16:27 Область Online
Фото: Офіс Президента Фото: Офіс Президента
Загалом цього року в області планують відремонтувати 281 кілометр доріг державного значення та 76 кілометрів – місцевого.

Станом на 1 вересня в рамках державної програми в області відремонтували 200 км верхнього шару дорожнього покриття на дорогах державного значення та 76 км – на дорогах місцевого значення.

2 вересня  перебіг ремонтів з гелікоптера оглянув Президент Володимир Зеленський.

За даними Харківської ОДА, в регіоні завершуються ремонтні роботи на чотирьох об’єктах-довгобудах. Це ділянка траси М-03 Київ – Харків – Довжанський (від окружної навколо м. Харкова до кордону з Донецькою областю). Протяжність дороги в межах Харківщини становить 130 км, у 2020 році буде оновлено 85 км автошляху, а в цілому по країні – понад 300 км.

Також тривають роботи на ділянці траси Н-26 Чугуїв – Мілове (від м. Чугуєва до кордону з Луганською областю). Загальна протяжність дороги на Харківщині становить 108 км.

У планах на 2020 рік – оновити 68,4 км автошляху. З урахуванням ремонтів минулих років і поточного дорогу буде повністю відновлено.

Вона є однією з головних транспортних артерій, яка з'єднує Харківську та Луганську області. На Луганщині на цій дорозі у 2020 році за ініціативою Президента буде відновлено ще 120 км.

Читайте також: Президент звільнив голів двох райдержадміністрацій на Харківщині

Також триває ремонт ділянки траси Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград (від м. Мерефи до кордону з Дніпропетровською областю). Протяжність автошляху в регіоні – 132 км. У цьому році влаштовано 60,7 км верхнього шару покриття з асфальтобетону. Наразі тривають роботи з облаштування та упорядкування траси, наносять дорожню розмітку та встановлюють дорожні знаки.

На ділянці траси Т-21-04 Харків – Вовчанськ – контрольно-пропускний пункт «Чугунівка» планується оновити 23,2 км дороги. Роботи розпочинають у вересні. Також у Харківській області передбачається відновлення 12 мостів, на чотирьох з них уже розпочато роботи.

Нагадаємо, 2 вересня Президент України перебуває з робочою дводенною поїздкою на Харківщині. Сьогодні Володимир Зеленський відкрив освітній комплекс в Пісочині.