На Харківщині збільшилася кількість хворих на гепатит

01.11.2019 08:54 Область Online
Фото: esp.md Фото: esp.md
Станом на 31 жовтня в селищі Костянтинівка Краснокутського району зареєстровано 11 хворих на гострий вірусний гепатит А, з них семеро дітей.

За інформацією Харківського обласного лабораторного центру, усі захворілі були госпіталізовані в інфекційні стаціонари та отримують відповідне лікування, стан їх задовільний. Станом на 31 жовтня одну жінку було виписано зі стаціонару, інші продовжують лікування.

При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що 10 з 11-ти хворих перебувають у родинних стосунках та спілкувались у домашніх умовах.

Усі захворілі проживають у приватних будинках та вживають питну воду з різних джерел водопостачання.

"Враховуючи шляхи передачі вірусного гепатиту А (харчовий, водний, контактно-побутовий), фахівцями Краснокутської філії нашої установи проведені лабораторні дослідження проб питної води з різних джерел водопостачання у селищі. За результатами проведених лабораторних досліджень проб питної води антигену вірусу гепатиту А не виявлено", - повідомили в лабцентрі.

Читайте також: Коли у Краснограді включать опалення

Комплекс протиепідемічних заходів, направлених на недопущення подальшого розповсюдження, встановлення джерела інфекції та ліквідацію вогнищ, триває.

Нагадаємо, перші випадки вірусного гепатиту А на Краснокутщині медики почали реєструвати 11 жовтня. Станом на  23 жовтня серед жителів селища Костянтинівка було зареєстровано дев'ять хворих.