Над Харківщиною нависла загроза: армія рф обстрілює регіон попри високу пожежну небезпеку

09.04.2024 08:29 Область Online
Пожежа в екосистемі / Фото ілюстративне Пожежа в екосистемі / Фото ілюстративне

Протягом доби через обстріли у Харківській області спалахнули 4 пожежі. Вони охопили як будинки мирних жителів, так і природні екосистеми. Особливо небезпечними атаки стали зараз, у період різкого потепління.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області та Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

Протягом 8 квітня 2024 року внаслідок обстрілів у Харківській області виникло 4 пожежі. Зокрема, у Чугуївському, Куп’янському і Харківському районах області:

  • Близько 15:00 російські військові завдали артилерійського удару по житлових будинках міста Вовчанськ. Один із снарядів поцілив у приватний будинок, спричинивши там пожежу на площі 30 кв. м. Горіли покрівля та конструктивні елементи даху. Пошкоджень також зазнали сусідні будинки, однак там обійшлося без загорянь. Поранено 64-річного чоловіка.
  • На теренах Липецької громади протягом дня зафіксовано 2 пожежі від обстрілів. Уранці в селі Липці загорівся електротрансформатор, а вже вдень – трава на площі 150 кв. м у селі Слобожанське.
  • Остання пожежа виникла у селі Кучерівка Петропавлівської громади. Там було атаковане приватне подвір’я, на якому зайнялися господарча споруда, гараж з автомобілем та будинок на загальній площі 120 кв. м.

Варто зазначити, що з 8 по 13 квітня у лісах Харківської області зберігається надзвичайно висока пожежна небезпека (5 класу). За словами синоптиків, погодні умови сприятимуть підвищеній та високій імовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж.

Нагадаємо, 7 квітня з 21:45 до 22:30 окупанти здійснили серію обстрілів по селу Липці. Зокрема, в районі Липецької РЕМ. Унаслідок атак населений пункт залишився без електроенергії та мобільного зв'язку. Загалом було чутно близько 15 вибухів.

Автор: Анна Хливнюк