Насувається хуртовина та сильні морози: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

23.12.2021 18:00 Область Online
Фото: www.unn.com.ua Фото: www.unn.com.ua
На території Харківської області холодне арктичне повітря змінилося теплим атмосферним фронтом та принесло зміни у погоді.

Про дії арктичного холодного повітря з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Суттєве похолодання, мінлива хмарність та невеликий сніг — це наслідки різкої зміни погоди в Харківській області. Так на 24 грудня синоптики передбачають мінливу хмарність без опадів уночі. Проте вже вдень очікують сніг та хуртовину. Також очікується південно-східний вітер із швидкістю 7–12 метрів за секунду, а вдень до 15–20 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 16–21° морозу та вдень підвищення до 2–7° морозу. На дорогах варто чекати ожеледицю.

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з надходженням теплого атмосферного фронту з циклону, який діє на території Європи.

Читайте також: Ожеледиця та сильні морози: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

Довгоочікуване потепління на жителів Харківщини чекатиме 25 та 26 грудня. Пов'язано це з надходженням теплого атмосферного фронту. Відтак, 25 грудня синоптики передбачають хмарну погоду зі снігом вночі та з північно-західним вітром зі швидкість 15–20 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  1° до 6° морозу, а вдень від 3° до 2° тепла. Вже 26 грудня температура вдень сягатиме 5–10°  морозу, що ознаменує зниження температури по області, а на дорогах з'явиться ожеледиця.

— Різка зміна погоди з потеплінням та заморозками очікуватиме на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з надходженням теплого атмосферного фронту з циклону, який діє на території Європи, — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчіч.

Автор: Микита Гузенко