Ожеледиця та сильні морози: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

20.12.2021 18:00 Область Online
Фото: prm.ua Фото: prm.ua
На території Харківської області діє холодне арктичне повітря, яке принесе із собою заморозки та похолодання протягом тижня.

Про дії арктичного холодного повітря з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Суттєве похолодання, мінлива хмарність та невеликий сніг – такі наслідки дії арктичного повітря в Харківську область. Так на 21 грудня синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями та зі снігом. Також очікується південно-західний вітер зі швидкістю 7—12 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 6—11° морозу та вдень близько 7—9° морозу.

Як зазначають самі синоптики, активізується арктичне холодне повітря з районів Баренцевого моря.

22 грудня очікується мінлива хмарність та невеликий сніг. Вітер північно-західний триматиметься на позначці 7—12 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  від 12° до 17° морозу , а вдень синоптики передбачають температуру від 8 до 13° морозу.

Читайте також: Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

Хмарність без опадів та прохолода очікує на жителів Харківщини 23 та 24 грудня. Пов'язано це з поглибленням дії циклону з Європи та як наслідок дії атмосферного фронту. Відтак, 23 грудня синоптики передбачають мінливу хмарність без істотних опадів та з північно-західним вітром зі швидкість 7—12 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  15° морозу до 20° морозу, а вдень від 9° до 14° морозу. Вже 24 грудня температура вдень сягатиме 6—11°  морозу, а на дорогах з'явиться ожеледиця.

– Похолодання та заморозки на початку тижня очікуватимуть на жителів Харківщини. Проте, на вихідних можемо очікувати невеличке потепління. Такі зміни у погоді пов'язані з дією арктичного холодного повітря із районів Баренцевого моря, – розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Автор: Микита Гузенко