Новий поділ Харківської області на райони – карта від Мінрегіону

06.06.2020 09:56 Область Online
Фото: decentralization.gov.ua Фото: decentralization.gov.ua
Міністерство розвитку громад та територій України оприлюднило проекти майбутніх районів в Україні.

Проект формату майбутніх районів – їх кількість та склад по кожній області – Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування. Про це розповіли у Міністерстві розвитку громад та територій, передає сайт «Децентралізація»

У відомстві зазначили, що карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем, та наголосили, що це є у своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін у ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду, перед його схваленням.

Читайте також: 55+1 ОТГ: які громади з’являться на Харківщині

– Мінрегіон спрямував на погодження проект постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звісно, що цей проект не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані. Ключове – майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб в них організувати ефективну систему державного управління, зокрема – формування на цьому рівні дієвих органів виконавчої влади, – сказав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Щодо Харківщини, то замість існуючих 27 районів та 7 міст обласного значення можуть з’явитися 7 укрупнених районів Харківської області:

  • Ізюмський район (Барвінківський, Балаклійський, Борівський та Ізюмський райони);
  • Красноградський район (Зачепилівський, Нововодолазький, Красноградський, Кегичівський та Сахновщинський райони);
  • Куп’янський район  (Великобурлуцький, Дворічанський, Купянський та Шевченківський райони);
  • Лозівський район (Близнюківський, Первомайський та Лозівський);
  • Люботинський район (Люботин, Богодухівський, Валківський, Золочівський, Коломацький та Краснокутський райони);
  • Чугуївський район (Вовчанський, Зміївський, Печенізький та Чугуївський);
  • Харківський район (Харків, Дергачівський та Харківський райони).

Нагадаємо, що у квітні Харківська область розробила свою схему поділу регіону, яка трохи відрізнялася від запропонованої Міністерством розвитку громад та територій.