Оголосили результати конкурсу «Ефективна медицина в громаді» – список переможців

24.05.2021 10:19 Область Online
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
У конкурсі «Ефективна медицина в громаді» переміг 31 проєкт зі всіх сімох районів Харківської області.  

21 травня під керівництвом голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна пройшло засідання Конкурсної комісії обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». Також у заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Альберт Кононенко, заступниці Валерія Мураєва та Тетяна Біловол.

Відповідно до Плану проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» оцінили 41 проєктну заявку. Комісія відібрала 31 проєкт: 9 з Харківського району, 6 – з Чугуївського, по 5 – у Богодухівському та Ізюмському районах, 3 у Красноградському, 2 – у Куп’янському, 1 –  у Лозівському. Для реалізації проєктів необхідно майже 14 мільйонів 500 тисяч гривень, з яких близько 9 мільйонів 900 тисяч гривень – кошти  обласного бюджету, близько 4 мільйонів 300 тисяч гривень – місцевих бюджетів, 259 тисяч гривень – кошти партнерів.

Артур Товмасян зазначив, що на проведення конкурсу комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2017–2021 роки» передбачено 10 мільйонів гривень.

Читайте також: Екологи для громад і моніторинг смітників з космосу – у Харкові уклали меморандуми про захист довкілля

– Усі проєкти мають велике соціальне значення і спрямовані на посилення спроможності громад у розбудові ефективної системи надання медичних послуг населенню не тільки первинної ланки, а й вторинної. Велика увага при оцінюванні проєктів приділялася заходам, які підвищують рівень доступності медичних послуг до мешканців найвіддаленіших населених пунктів громад, спроможність медичного закладу використовувати у подальшому придбану апаратуру, – сказав голова обласної ради.

Реалізація проєктів передбачає закупку кардіологічного, офтальмологічного, гінекологічного та діагностично-лабораторного обладнання, медичних меблів та приладдя, спеціальної медичної апаратури. Також заплановано придбання автомобіля для лікаря.