Окупанти висунули підрозділи у райони двох населених пунктів Харківщини

02.08.2022 09:55 Область Online
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
2 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Минулої доби росіяни зосередилися на обстрілі населених пунктів Харківської області. Під удар потрапили Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони, де, за словами Олега Синєгубова, руйнувалася виключно цивільна інфраструктура.

Так, зранку в Чугуївському районі загарбники влучили у виробництво. Унаслідок цього зруйновані будівлі та потужності. Вже вночі обстрілів зазнало село Циркуни, де через зазначені події постраждав житловий будинок. На теренах Богодухівського району через військові дії пошкоджене фермерське господарство. Згодом там спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували підрозділи ДСНС.  

Окупаційні війська декілька разів завдавали обстрілів по Черкаських Тишках. Повідомляється, що там зафіксовані влучання по відкритих територіях. До того ж унаслідок обстрілів було знищено готельно-ресторанний комплекс, пошкоджено господарчі будівлі та хвойні насадження.

За минулу добу жертв та постраждалих серед мирного населення унаслідок військових дій не було.

На Харківському напрямку тривають активні бойові дії. Протягом дня ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Також завдав авіаудару біля Верхнього Салтова. За даними Генштабу ЗСУ, російські військовослужбовці здійснили висування окремих підрозділів у райони населених пунктів Байрак та Дементіївка, але відійшли після вогневого ураження силами ЗСУ.

Автор: Юлія Гнатченко