Окупанти за добу обстріляли чотири громади Харківської області

18.06.2022 12:18 Область Online
Уперше від ворожих обстрілів постраждало село Фартушне Харківської області.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі розповів про ситуацію в регіоні станом на 18 червня. За його словами, цієї ночі з РСЗВ завдали ударів по Київському району Харкова. У будинку горіли балкони квартир трьох поверхів. Було влучання в одне з комунальних підприємств міста. Обійшлося без жертв.

– У місто повертаються харків’яни. Важливо не втрачати пильність. Щоп’ятниці проводимо тренінги для населення. Вчимо, як вести себе під час обстрілів, як надавати медичну допомогу. Війна триває, маємо знати як захистити себе та рідних, – розповідає Олег Синєгубов. – Росіяни протягом доби обстрілювали Циркуни, Дергачі, Золочівську громаду. Вночі вперше обстріляли село Фартушне (Золочівська громада. – Прим.). Ракета влучила у приміщення сільгосппідприємства. Жертв серед населення немає. Протягом доби госпіталізовані троє жителів: двоє в Первомайському, один – у Руській Лозовій.

Читайте також: Російські окупанти випустили дві ракети по Пісочину: постраждало приватне підприємство

Олег Синєгубов зазначає, що у ворога залишається все менше сил для наступу.

– ЗСУ тримають рубежі та поступово переходять до контрнаступальних дій – звільнили село Дмитрівка на Ізюмщині. Нам важливий кожний населений пункт, адже захищаємо своє, – підкреслює голова ХОВА.  

Автор: Савелій Мякушко