Опалювальний сезон під час війни: коли потепліють батареї в будинках Первомайського

14.10.2022 11:47 Область Online
Опалювальний сезон у Первомайському Харківської області розпочнеться 1 листопада та триватиме до квітня.

Про це місцевій телерадіокомпанії «Надія» розповів директор КП «Тепломережі» Михайло Черняк.

– На цей час усі необхідні технічні роботи з підготовки системи теплопостачання міста виконані. Наразі здійснюється заповнення мереж теплопостачання від котельних. Наступні два тижні «Жилсервіс» буде здійснювати заповнення систем теплопостачання, і з 1 листопада ми плануємо почати опалювальний сезон, – сказав він.

Також Михайло Черняк розповів, що місцеві депутати виділили близько 6 мільйонів гривень, аби забезпечити котельні дизельними стаціонарними електростанціями.

– Ці дизельні електростанції ми плануємо встановити у котельнях у мікрорайонах. Котельні, які знаходяться у старій частині міста, забезпечені електричними генераторами. Але у зв’язку з подіями невеликий обсяг (дизельних електростанцій. – Ред.) є у продажу. Дуже багато замовлень, деякі електростанції до березня наступного року вже постачальники не зможуть поставити, тому що їх ще не виготовили. Будемо займатися цим питанням, – додав він.

Щодо тарифів на опалювання, то вони залишаться на рівні минулого року.

Нагадаємо, нещодавно виконком Харківської міської ради також ухвалив рішення залишити тарифи на опалення та гарячу воду на довоєнному рівні.

Автор: Галина Гришко