Ожеледиця та невеликий сніг: синоптики розповіли про зміни погоди на Харківщині

24.01.2022 15:40 Область Online
На території Харківської області внаслідок дій циклону очікується ожеледиця та невеликий сніг.

Про дії циклону з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарність з проясненнями та ожеледиця на дорогах — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так на 25 січня синоптики передбачають хмарну погоду та ожеледицю і невеликий сніг в області. Також очікується північний вітер із швидкістю 3—8 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах від 7 до 12 градусів морозу, а вдень триматиметься на позначці 4—9° морозу. 

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з циклоном, центр якого знаходиться над Чономорсько-Кавказьким регіоном.

26 січня очікується хмарна погода без істотних опадів. Вітер західний зі швидкістю 3—8 м/с. Очікувана температура вночі 10—15° морозу, а вдень від 4° до 9° морозу.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде різдвяна погода на Харківщині

Прохолодна погода, проте майже без опадів, чекатиме на жителів Харківщини 27 та 28 січня. Відтак, 27 січня синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями та без опадів. Вітер північно-західний зі швидкістю 3—8 метрів за секунду. Впродовж доби температура повітря триматиметься від 8° до 13° морозу. Вже 28 січня температура вдень сягатиме від 0 до 5° морозу, а на дорогах очікується ожеледиця.

Вночі без  опадів. Удень невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця.

— Мінлива погода з ожеледицею та з невеликими опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з просуванням циклону територією області, — розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кондаурова.

Автор: Микита Гузенко