Синоптики розповіли, якою буде різдвяна погода на Харківщині

06.01.2022 17:46 Область Online
Фото: www.unn.com.ua Фото: www.unn.com.ua
На території Харківської області тепле і вологе повітря зміниться на прохолоду з опадами та мокрим снігом.

Про дії теплого атмосферного фронту з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарність з проясненнями та невеликі опади вночі — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так на 7 січня синоптики передбачають хмарну погоду та ожеледицю. Також очікується південно-західний вітер із швидкістю 7–12 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 3 градусів морозу до 2 градусів тепла та вдень триматиметься на позначці 0°. 

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з надходженням теплого і вологого повітря з Балканського півострова та Середземномор'я.

Читайте також: Ожеледиця та сильні морози: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

Зниження температури та прохолода чекатиме на жителів Харківщини 8 та 9 січня. Відтак, 8 січня синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями, без істотних опадів з південно-західним вітром зі швидкість 7–12 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від 3° до 8° морозу. Вже 9 січня температура вдень сягатиме від 4 до 9° морозу, що ознаменує зниження температури по області, а на дорогах з'явиться ожеледиця.

— Різка зміна погоди з потеплінням та мінливими опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з надходженням теплого і вологого повітря з Балканського півострова та Середземномор'я, — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Автор: Микита Гузенко