Перший дзвоник на карантині. Як пройшов День знань на Харківщині - ФОТО, ВІДЕО

01.09.2020 18:01 COVID-19
Цьогорічні святкові лінійки до Дня знань на Харківщині проводились тільки для першачків та одинадцятикласників.

У школах Харківської області відлунали Перші дзвоники. Проводити масові заходи для всіх учнів та їхніх батьків, у зв'язку з карантином, було заборонено. Натомість святкові лінійки були організовані для учнів перших та одинадцятих класів. Решта учнів та викладачів прийшли до навчальних закладів одразу на уроки. До того ж треба було дотримуватися карантинних правил безпеки: ходити визначеними шляхами, дотримуватися дистанції не менше метра, носити маски та обробляти руки дезінфікуючими засобами.

Аби учням було легше опанувати нові правила навчання у закладі, вчителі та адміністрація Коломацького ліцею напередодні Дня знань підготували для батьків та учнів відеоінструкцію.

Коломацький ліцей. Фото - Коломацька Об"єднана Територіальна Громада/Facebook

Шелестівський ліцей. Фото - Коломацька ОТГ/Facebook

Різуненківський ліцей. Фото - Коломацька ОТГ/Facebook

Учні шкіл Лозівської ОТГ отримали від міської ради та виконавчого комітету ноутбуки, телевізори, побутову електротехніку, спортивний інвентар. Опорні навчальні заклади – Лозівський ліцей № 1 та Панютинський ліцей отримали шкільні автобуси, якими доїжджатимуть на навчання діти Лозівської ОТГ. Зокрема, у Лозівському ліцеї № 1 відтепер навчатимуться учні Новоіванівської школи. 

 

 

 

Лозівський ліцеї №1. Фото - lozovarada.gov.ua/

У Нововодолазькій ОТГ до шкіл пішли 1800 учнів. З них у перших класах у школах громади навчатимуться 205 дітлахів та 96 випускників-одинадцятикласників.

 

 

 

Фото - Нововодолазька селищна ОТГ vodolaga-gromada.gov.ua/

У Циркунівській громаді  урочистий урок до Дня знань також пройшов у обмеженому форматі.

Циркунівська школа - фото Циркунівські вісті/Facebook

Голова громади Микола Сікаленко привітав учнів Русько-Тишківського та Циркунівського ліцеїв із Днем знань. Першокласники отримали подарунки від сільської ради.

Русько-Тишківський ліцей Циркунівської громади. Фото - Циркунівські вісті/Facebook