Петро Порошенко присвоїв звання Герой України військовослужбовцю з Харківщини

21.03.2019 16:57 Область Online
Фото: president.gov.ua Фото: president.gov.ua
Найвищу державну нагороду отримав підполковник Іван Вінник, який народився на Борівщині.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, вчора, 20 березня, Глава Держави Петро Порошенко присвоїв знання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» підполковнику Івану Віннику. Чоловік наразі є командиром механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

— За його плечима бої за Савур-Могилу, Міусинськ, Червону Поляну, Лутугіно, Білокам’янку та Щастя та інші населені пункти. Значна кількість знищеної ворожої техніки. Та головне – підполковник Вінник, а у 2014 році під Савур-Могилою тоді ще капітан Вінник, показав виняткову сміливість, вмілість, витримку та мужність у бою. Виходив з найскладніших, часом, здавалося б, безнадійних ситуацій, — підкреслив Петро Порошенко.

Як розповів «СК» голова Борівської селищної ради Олександр Тертишний, Іван Вінник народився в Шийківці, де закінчив школу. Потім хлопець вступив до Харківського танкового училища, після закінчення якого за розподіленням потрапив до міста Новоград-Волинського Хмельницької області, в якому наразі проживає його сім'я — жінка і двоє дітей. А в Шийківці і донині живуть його родичі.

Читайте також: У райцентрі на Харківщині будують житло для переселенців