Пісочинська громада першою на Харківщині придбала житло для поліцейського офіцера

22.12.2020 17:49 Пісочин
Фото: facebook.com/Pisochin.rada.news Фото: facebook.com/Pisochin.rada.news
У Харківській області територіальна громада власним коштом придбала однокімнатну службову квартиру для поліцейського офіцера.

Поліцейський Андрій Шаповалов народився в Луганську. В 2014 році він переїхав у Харків, де з 2015 року працював у патрульній поліції. У 2019 році він взяв участь у проекті «Поліцейський офіцер громади». З січня цього року працює поліцейським офіцером громади в Пісочинській ОТГ. У лютому шериф думав переводитись у Дніпропетровську область.

– З 2014 року я живу на найманих квартирах. В лютому я одружився і через сімейні обставини думав переїжджати. Треба забезпечити свою сім'ю житлом, а тут з цим проблематично, оскільки ціни високі. І мені запропонували більш вигідний варіант житла. Але потім я подумав і вирішив залишитися. Мене все у Пісочинській ОТГ влаштовувало, я собі працював тут на совість і все, а це головне, – розповідає «СК» Андрій Шаповалов.

Читайте також: Старовірівська громада першою на Харківщині купила машину «швидкої» – ФОТО

Начальник сектору взаємодії з громадами УПД ГУ Нацполіції в Харківській області Олександр Сурмач, характеризує Андрія Шаповалова як хорошого і кваліфікованого поліцейського.

– Він дуже хороший поліцейський. Він приносить велику користь громаді, відгуки жителів виключно позитивні, – зазначає Олександр Сурмач.  

Сумлінна робота поліцейського не залишилася непоміченою керівництвом громади. На другій сесії Пісочинської селищної ради VIIІ скликання, яка пройшла вчора, 21 грудня, Андрію Шаповалову вручили ключі від однокімнатної квартири. Це житло було куплено за кошти місцевого бюджету.

– Він живе і знімає житло в Пісочині, а це досить не дешево. Чимала частина зарплати йшла на це. Ми хочемо його зберегти, оскільки він показав себе як хороший працівник. Тому було прийнято рішення придбати службове житло і надати його Андрію, – розповів керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Андрій Уманцев.

Андрій Шаповалов ділиться, що ця подія стала для нього приємною несподіванкою.

– Протягом цього року у мене питали, що у мене з житлом, цікавилися цим питанням, втім я не знав, що отримаю ключі саме в цей день (21 грудня – Прим.). І так вийшло, що ця квартира стала для мене приємним новорічним подарунком. Вже був у квартирі, все подобається і влаштовує. Буду туди переїжджати з нового року, – каже Андрій.

Читайте також: У громаді на Харківщині запускають безкоштовний автобус

За словами Олександра Сурмача, Пісочинська громада стала першою, яка власним коштом придбала житло для поліцейського офіцера громади.

Автор: Савелій Мякушко