Понад 400 атак за добу: ЗСУ назвали найбільш обстрілюваний напрямок в Україні

13.03.2023 11:57 Область Online

Протягом останніх кількох тижнів лідером за кількістю артилерійських обстрілів, а також обстрілів з РСЗВ став Лимансько-Куп'янський напрямок. Крім того, окупанти здійснюють спроби піти у наступ на Куп’янському напрямку Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

Як зазначив речник, даний напрямок уже декілька тижнів поспіль посідає перше місце за кількістю артилерійських обстрілів та обстрілів з РСЗВ (реактивних систем залпового вогню). Так, за минулу добу відбулося 414 обстрілів, а також 12 боєзіткнень.

«Також ворог втратив 70 окупантів, ще 82 поранено. Підбито танк і 5 БМП», – додав Череватий.

За його словами, щодня Сили оборони ліквідують на зазначеному напрямку ворожу бронетехніку, як правило, танки Т-72. Зокрема, тиждень тому лише за добу було підбито п'ять танків Т-90. Речник зауважив, що там зосереджені професійні підрозділи російської армії, а саме: повітряно-десантні війська, бригади так званого «корпусу лнр», які комплектувалися під контролем рф, а також механізовані танкові підрозділи.

Нагадаємо, як повідомив Генеральний штаб ЗСУ 13 березня, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 березня 2023 року ліквідували близько 159 тисяч 800 російських загарбників.

Також ми писали, СБУ затримала чоловіка, який організував трансляцію російських телеканалів у Куп’янську.

Головні новини Куп'янськ та району читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко