Потепління та сніг з дощем: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

04.01.2022 18:00 Область Online
На території Харківської області тепле і вологе повітря принесе зміни у погоді з невеликим потеплінням.

Про дії теплого атмосферного фронту з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Невеликий сніг, дощ та підвищення температури повітря — це наслідки різкої зміни погоди в Харківській області. Так на 5 січня синоптики передбачають мінливухмарну погоду. Проте вже вдень очікують сніг та дощ. Також очікується південно-західний вітер із швидкістю 7–12 метрів за секунду, а вдень до 15–20 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 3 морозу до 2 тепла та вдень підвищення до 0–5° тепла. На дорогах варто чекати ожеледицю.

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з надходженням теплого і вологого повітря з Балканського півострова та Середземномор'я.

Читайте також: Ожеледиця та сильні морози: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

Довгоочікуване потепління на жителів Харківщини чекатиме 6 січня. Пов'язано це з надходженням теплого атмосферного фронту. Відтак, 6 січня синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями, туманами та невеликими опадами з південно-західним вітром зі швидкість 5–10 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від 0° до 5° морозу, а вдень від 2° до 7° тепла. Вже 7 грудня температура вдень сягатиме від 2 морозу до 3° тепла, що ознаменує зниження температури по області, а на дорогах з'явиться ожеледиця.

— Різка зміна погоди з потеплінням та мінливимі опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з надходженням теплого і вологого повітря з Балканського півострова та Середземномор'я, — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Валентина Муратова.

Автор: Микита Гузенко