Мокрий сніг та ожеледиця: синоптики розповіли про зміни погоди на Харківщині

31.01.2022 16:30 Область Online
Фото: www.ukrinform.ua Фото: www.ukrinform.ua
На території Харківської області очікується хмарна погода, а також ожеледиця та мокрий сніг.

Про зміни у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарна погода з невеликими опадами — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так, на 1 лютого синоптики передбачають хмарну погоду та ожеледицю і невеликий сніг в області. Також очікується південно-західний вітер із швидкістю 5—10 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах від 3 до 8 градусів морозу, а вдень триматиметься на позначці від 3° морозу до 9° тепла. 

2 лютого очікується хмарна погода, вдень навіть з дощем. Вітер змінних напрямків 3—8 м/с. Очікувана температура вночі 0—5° морозу, а вдень від 2° морозу до 3° тепла.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде різдвяна погода на Харківщині

Ожеледиця, хмарна погода та невеликі опади чекатимуть на жителів Харківщини 3 та 4 лютого. Відтак, 3 лютого синоптики передбачають хмарну погоду з невеликими опадами. Вітер північний зі швидкістю 5—10 метрів за секунду. Впродовж доби температура повітря триматиметься від 4° морозу до 1° тепла. Вже 4 лютого температура вночі сягатиме від 9 до 14° морозу, а на дорогах очікується ожеледиця.

— Мінлива погода з ожеледицею та з невеликими опадами очікуватиме на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з просуванням циклону територією області, — розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Автор: Микита Гузенко