Практичні заняття для школярів: у Змієві налагодили співробітництво з викладачами ХНУ ім. Каразіна

28.05.2023 14:50 Область Online
Фото: Хаб_Ідей Фото: Хаб_Ідей

У травні викладачі фізічного і хімічного факультету ХНУ ім. Каразіна провели для  старшокласників зміївських ліцеїв практичні заняття з фізики та хімії.

Заняття пройшли на базі зміївського молодіжного центру Хаб_ідей. Про це пише  «Слобідський край» з посиланням на сторінку молодіжного центру у Фейсбук. 

Загальновідомо, що в умовах онлайн-навчання проведення повноцінних практичних занять з фізики та хімії неможливе. До ідеї організації таких занять офлайн у Змієві шли майже рік. 

На почтаку року школярі середньої та старшої школи Змієва сформулювали запит на проведення інтерактивних занять з фізики та хімії, де можна було б власноруч робити досліди. 

Представники молодіжного центру зв'язалися з  проректором з науково-педагогічної роботи ХНУ ім.  В. Н. Каразіна  з пропозицією проводити для школярів Змієва заняття. Пропозиція була підтримана. 

У травні для старшокласніків двох Зміївських лицеїв № 1 і № 2 були проведені практичні заняття, під час яких було продемонстровано наукові досліди, що ознайомили школярів з яскравими і ефектними трансформаціями та явищами.

Практичні заняття з викладачами Каразинського університету в Змієві

Фото: Хаб_Ідей

Водночас  за результатами опитування школярів у рамках проєкту «Безпечні середовища» була розроблена програма неформальної освіти для школярів Зміївської громади. 

Нагадаємо, Зміївська громада Харківської області отримала дозвіл на увімкнення вуличного освітлення.

Також нагадаємо, що   у Змієві відкрився розмовний клуб з української мови.

Раніше ми писали, що  КНП «Зміївська центральна районна лікарня» у березні отримала партію лікарських засобів і перев'язувальних матеріалів.

Більше новин про місто Зміїв читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко