Промислове виробництво у Харківській області за два місяці значно скоротилося

25.03.2021 16:48 Область Online
Фото pixabay.com Фото pixabay.com
Найбільше зменшення випуску продукції на Харківщині зареєстрували у виробництві фармпрепаратів – більше 19 відсотків, про це 25 березня повідомили у Головному управлінні статистики в Харківській області.

За даними фахівців управління, індекс промислової продукції на Харківщині у попередні два місяці цього року, січні та  лютому, склав 90,1 % порівняно з таким самим періодом минулого року.

Зменшення випуску продукції на 9 % зафіксували на підприємствах, які постачають електроенергію, газ, пар та кондиційоване повітря. На 8,7 % скоротилося виробництво на підприємствах переробної промисловості, і на 11,1 % – на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів.

Але найбільше зменшення випуску продукції фахівці зареєстрували у виробництві основних фармацевтичних препаратів і фармпродуктів – на 19,2 %.

У металургійному виробництві випуск продукції зменшився на 18,7 % (крім машин і устаткування).

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції фахівці відмітили приріст випуску продукції на 7,2 %, зафіксували приріст і у виробництві гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої продукції – на 4,6 %.

Автор: Олеся Скачко