Рятувальники розповіли про ситуацію на Харківщині станом на 25 вересня

25.09.2022 09:35 Область Online
У ДСНС Харківської області повідомили про оперативну ситуацію в регіоні станом на ранок 25 вересня.

Як повідомляють  у ДСНС Харківської області, за добу з 24 по 25 вересня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 21 оперативний виїзд, з яких: 7 – на ліквідацію пожеж, з яких 2  пов’язаних з веденням бойових дій; 1 – на аварійно-рятувальні роботи; 10 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальним службам, 3 – інші виїзди.

Пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, трапились у  Чугуївському районі на промисловому підприємстві та Куп‘янському районі у навчальному закладі. 

Протягом доби рятувальники зведеного загону у  Балаклії продовжували роботи на зруйнованій будівлі каналізаційної насосної станції. Забезпечено енергоживленням 6 багатоповерхівок (це понад 300 абонентів) за допомогою електростанції 600 кВт. 

У  Ізюмі проведені роботи з розбору завалів на території ЗОШ №4, а також  другого поверху та - частково - першого двоповерхової загальноосвітньої школи №12.

Піротехнічні підрозділами ДСНС протягом доби 63 рази залучались до робіт. Обстежено та очищено територію загальною площею 25,96 га,  вилучено та знешкоджено 748 вибухонебезпечних предметів. 

Основні зусилля  піротехнічних підрозділів направлені на об’єктах критичної інфраструктури, розмінування водо-, газо-, тепло-, електро- мереж з метою їх відновлення у  Балаклії  та Ізюмі. 

 

Автор: Інна Можейко