Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 2 липня

02.07.2022 09:40 Область Online
Працівники ДСНС Харківської області ліквідували за добу понад десять пожеж та знешкодили більш ніж десять нерозірваних боєприпасів.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України в Харківській області.

Усього за добу рятувальники здійснили 23 виїзди за викликами, 12 з них були пов’язані з пожежами. У п’ятьох випадках пожежі були спричинені ворожими обстрілами. Сім разів рятувальники гасили пожежі з інших причин. Усі інші виклики стосувалися допомоги комунальникам, населенню та були з інших приводів.

Пожежі через ворожі обстріли були спричинені в трьох районах Харківської області. По дві пожежі сталися в Ізюмському та Харківському районах, ще одна в Чугуївському районі. Загорілися приватні та дачні будинки, а також суха трава.

У Дергачах після обстрілу загорівся  приватний двоповерховий будинок. Працівники ДСНС виїхали на виклик о 21:30. Коли вони прибули на місце, вже горів дах та кімнати другого поверху будинку площею 80 квадратних метрів, а також господарча споруда, що стояла поблизу. О 22:45 рятувальники локалізували пожежу та о 00:30 повністю її загасили.

У селі Копані Лозівського району сталася пожежа, що не пов’язана з бойовими діями. Вона виникла о 15:02 через коротке замикання. Рятувальники загасили пожежу о 16:20. Власник оселі намагався самостійно загасити пожежу, але отримав опіки рук.

Також піротехніки ДСНС ліквідували 11 нерозірваних ворожих снарядів.

Автор: Олександр Манченко

Теги: