Ремонт доріг на Харківщині: де, коли й за скільки

10.06.2019 11:00 Область Online
Фото: Укравтодор Фото: Укравтодор
Близько півтисячі тонн асфальту – саме стільки харківські дорожники витрачають на ямковий ремонт в області щодня. Окрім ямкового ремонту, на Харківщині будують нові дороги – які напрямки в пріоритеті та коли їх завершать ремонтувати – читайте у матеріалі «СК».

Одним із масштабних дорожніх об’єктів місцевого значення, над яким дорожники працюють зараз, – об’їзна дорога навколо міста Лозова. За словами першого заступника директора ДП «Дороги Харківщини» Сергія Литвинця, тут знімають родючий шар, після чого розпочнуть робити насипи земельного полотна. Закінчити будівництво цього об’єкта планують у вересні, якщо не завадить погода. Нагадаємо, будівництво об’їзної дороги в Лозовій розпочали наприкінці квітня. Відповідно до планів, тут «з нуля» побудують 1,6 кілометра покриття від села Хлібне до дороги Мерефа – Лозова – Павлоград. Це розгрузить місто від вантажівок.

Паралельно, за словами заступника директора ДП «Дороги Харківщини», бригади працюють у напрямку Дергачі – П’ятихатки.

 –  Це досить тяжка дорога в плані руйнувань, на даний час облаштовуємо асфальтобетонне покриття. Роботи виконуються вночі, бо дорога на цій ділянці вузька, а транспортна загрузка – висока. Вдень бригади замінюють основи на ділянках, які повністю зруйновані, –  розповів Сергій Литвинець.

Тривають роботи й на дорозі Вовчанськ – Землянки, де облаштовують вирівнюючий шар між селами Волохівка та Охрімівка. На цій ділянці відновлюють 2,5 кілометра покриття, а фінішувати дорожники планують уже на цьому тижні. На дорозі Ізюм – Оскіл облаштовують верхній шар асфальтобетону. Ремонтують також під’їзд до села Мальцівське Лозівського району. Холодне фрезерування покриття бригади виконують в межах сел Вишневе та Савинці на дорозі Нурове – Гусарівка (Балаклійський район).

 – Для ямкового ремонту щодня в області використовують близько 500 тонн асфальтобетонної суміші. Цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення в області збираються витратити 372 мільйони гривень. Загалом, заплановано відремонтувати 86 об’єктів, з яких 28 – уже завершено, – повідомив Сергій Литвинець.

Серед доріг державного значення один із пріоритетних об’єктів, які ремонтують зараз, – це дорога Мерефа – Лозова – Павлоград. За словами заступника начальника САД в Харківській області Михайла Богатиря, тут роботи тривають на трьох ділянках, де бригади облаштовують основу дорожнього покриття та укладають асфальтобетон. А на дорозі, основою якої є плити, вже завершено фрезерування та йде укладення вирівнюючого шару й сітки, після чого ділянка буде готова до покриття асфальтобетоном.

На тих ділянках, де немає плит, шар покриття буде збільшено майже на 30 сантиметрів.

Також бригади продовжують ремонтувати напрямок Дергачі – Козача Лопань, де укладають асфальтобетонне покриття в районі селища Слатине.

—  Тут облаштовано близько кілометра покриття, роботи продовжуються й на вихідних, адже погодні умови дозволяють бригадам працювати за графіком, – додав заступник начальника служби.

Читайте також: На ринку Барабашово у Харкові сталися масові заворушення, є постраждалі

На дорозі Старий Мерчик – Мурафа – Краснокутськ уже розпочали облаштовувати основу. Після закінчення робіт тут мають укласти шар асфальтобетону. Завершити роботи на цих двох напрямках у САД запланували вже цього місяця.

—  Також ми закінчили укладання асфальтобетону на дорозі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка. Зараз тут облаштовують обочини, –  повідомив Михайло Богатир.

Окрім цього, на шляхах державного значення теж тривають ямкові ремонти: на дорозі Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук, Сімферополь – Алушта – Ялта, Київ – Харків – Довжанський, Харків – Золочів – КПП Олександрівка, Мерефа – Зміїв.