Репери з Близнюків знімуться у фільмі Антоніо Лукіча - Відео

08.10.2020 16:49 Область Online
Учасники гурту «Курган і Agregat» із Близнюків зіграють головні ролі у фільмі "Люксембург, Люксембург" українського режисера, автора стрічки "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча.

Стрічка була затверджена Радою з державної підтримки кінематографії під час чотирнадцятого конкурсного відбору кінопроєктів. Згідно із заявкою, стрічка розповідатиме про близнюків, які дізнаються, що батько, який покинув їх у дитинстві, помирає в далекому від них Люксембурзі. Один з братів, Коля, вирішує поїхати до нього, водночас Василь робить усе, щоб перешкодити брату виїхати з країни.

– Це фільм про близнюків: вони ніби однакові, але за зовнішньою схожістю приховано те, що в них зовсім по-різному влаштований внутрішній світ. Тому вони по-різному ставляться до батька. Хотілося підкреслити цей сумнів, який надав форму візуальному складнику, – розповів Антоніо Лукіч виданню The Village.

Головні ролі у фільмі зіграють учасники реп-гурту «Курган і Agregat» Раміл та Аміл Насірови.

– Для мене головне, що вони мають органічний вигляд у кадрі. Вони просто неймовірні. Вони смішні. Ти можеш дивитися кадри з ними навіть без звуку, і буде зрозуміло, що відбувається, – пояснює автор своє рішення.

Як розповів "СК" Аміл Насіров, режисер сам запропонував їм співпрацю після того, як подивився серію іронічних пародій на інтерв'ю на їхньому каналі в Youtube.

– Взимку – на початку весни ми сиділи з Женєю (третій учасник гурту Євгеній Володченко. – Авт.) у генделі і думали, що нам робити з нашим каналом у Youtube. Виникла ідея поглузувати над жанром інтерв'ю, якого в мережі стало занадто багато. Ми вирішили, що треба вигадати персонажів, які живуть у паралельному всесвіті, що трохи пересікається з нашим, та записувати з ними псевдо-інтерв'ю, – розповів Аміл.

За словами Аміля, Антоніо Лукіч після перегляду одного з відео про український кінематограф зв'язався з музикантами.

– Нам треба було їхати в Київ на зйомки кліпу "Талісман". Він каже: "Давайте я приїду за вами на машині". Звісно, нас фільм не так цікавив, як варіант безкоштовно поїхати в Київ, – жартує Аміл. – Ми погодились, дорогою нам розказали про фільм, і нам дуже сподобалось.

Після цього музиканти взяли участь у зйомках тізера і зараз очікують подальших дій від режисера. За заявкою, зйомки фільму мають початися у березні 2021 року. Локації для зйомок заявлені в Україні й Люксембурзі. Прем'єра має відбутися у 2022 році. Бюджет фільму складе приблизно 42 мільйони гривень, державну підтримку очікують у 29 мільйонів гривень.

Довідка "СК"

Антоніо Лукіч – молодий український режисер, дебютував у 2019 році стрічкою "Мої думки тихі". На фестивалі  «Золота дзиґа» його назвали водночас найкращим українським фільмом року й відкриттям року. В українському прокаті фільм зібрав більше 10 мільйонів гривень, загалом його переглянули близько 100 тисяч людей.

 

Автор: Тамара Кіч