Село на Харківщині стало фіналістом всеукраїнського конкурсу

13.06.2018 11:37 Область Online
Фото: Натадент Фото: Натадент
Серед десяти фіналістів ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» – Новомиколаївка Шевченківського району.

Метою проекту є налагодження взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Спочатку села подавали заявки для участі, де вказували свої унікальні надбання. Потім журі конкурсу відібрало двадцятку кращих. Ці села подали свої бізнес ідеї, пов'язані із розвитком свого населеного пункту.

Так, бізнес-план новомиколаївської громади стосується розвитку зеленого туризму.

– На території нашої сільської ради до наших днів збереглися до 20 курганів та один стародавній майдан, які свідчать про проживання предків  у цьому регіоні задовго до початку нашої ери. Окрім цього, маємо екологічно чисту природа – ставки, ліси, родючі землі,  криниці з лікувальною водою, біологічний заповідник, – розповіла «СК» місцева жителька та представниця ініціативної гурпи Галина Гожа.

У разі перемоги, село може отримати грошову винагороду на реалізацію своїх ідей. Так, за перше місце призовий фонд складає 100 тисяч гривень, за друге та третє — по 25 тисяч гривень.

Також представник села-переможця конкурсу отримає унікальну можливість відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування у Німеччині. Крім того, одне з 10 сіл-фіналістів отримає у подарунок клумбу з тюльпанів, що дозволить селу стати ще привабливішим.
Трійка сіл-фіналістів також отримає річну передплату на журнал Agroexpert.

Підтримати фіналіста можна буде із 16 липня, коли розпочнеться завершальний етап конкурсу — онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua. Голосування триватиме триватиме до 16 серпня включно.


Довідка «СК».  Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об'єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.