Штат Красноградського краєзнавчого музею може скоротитися майже на третину

05.02.2021 14:31 Область Online
До кінця року Красноградському музею не вистачає майже 2 мільйонів гривень на зарплати і й утримання закладу. Тому колектив музею 5 лютого попросив голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна по допомогу.

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян 5 лютого з робочою поїздкою відвідав Красноградський район. Знайомство з Красноградською громадою почалося з відвідування Красноградського краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича.

У наступному році заклад відзначатиме своє сторіччя. Але наразі зіткнувся з викликом – штат музею з 22 працівників може скоротитися до 14. До кінця року на зарплати колективу потрібно 1,7 мільйона гривень.Також потрібні кошти на утримання закладу та косметичний ремонт. Тож колектив музею звернувся по допомогу до Артура Товмасяна.

Читайте також: Під час ремонту шкільної котельні на Барвінківщині вкрали 1,5 мільйона гривень

Також працівники музею продемонстрували давній спосіб прасування речей і дали спробувати голові облради.

Довідка "СК": Красноградський краєзнавчий музей ім. П. Д. Мартиновича – це один з найбільших музеїв у сільській місцевості. Щороку його відвідує близько 13 тисяч людей. На території музею знаходиться дерев'яний млин та хата-мазанка ХІХ століття.