Синоптики розповіли, скільки триватиме «бабине літо» на Харківщині

07.10.2022 15:00 Область Online
На мешканців Харківської області очікують досить теплі вихідні без опадів. Метеорологи прогнозують, що «бабине літо» протримається ще до 17 жовтня.

Про це «Слобідському краю» розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Наразі на Харківщині триває «бабине літо». Такою погода буде аж до 17 жовтня, після цього очікують на зниження температури.

— Погода у нас спостерігається переважно без опадів, і нічні та денні температури відносно вищі за норму. До 16 жовтня погода буде переважно без опадів, а вже з 17 жовтня може змінитися, тому ми будемо очікувати дощі. Температури нічні та денні будуть поступово понижуватися, вночі це буде 0–5 тепла, вдень до 17–18 градусів. Тоді вже чекаємо на осінню погоду, — пояснює черговий синоптик Інна Кондаурова.

Вихідні в Харківській області пройдуть без опадів, однак з мінливою хмарністю. У суботу температура вночі буде 4–9 градусів тепла, а вдень від 14 до 19 градусів за Цельсієм. У неділю кардинальних змін не очікується, вдень температура впаде на один градус, уночі залишиться незмінною.

10 жовтня прогнозується невеличкий дощ, температура коливатиметься від 11 до 16 градусів. Наступного дня ситуація не зміниться. 12 жовтня температура в середньому впаде на один градус.

Цьогоріч синоптики не зафіксували температурних рекордів. Інна Кондаурова це пояснює тим, що в попередні роки в цей час були дуже високі температури.

Автор: Олександр Манченко