Шість громад Харківщини отримають гроші на житло для переселенців

08.09.2021 17:45 Область Online
vchasnoua.com vchasnoua.com
На купівлю житла для переселенців громади Харківської області отримають майже два мільйони гривень. Відповідну субвенцію сьогодні, 8 вересня, розподілив Кабінет Міністрів.

Квартири та будинки для переселенців зможуть придбати у Борівській, Великобурлуцькій, Краснокутській, Малинівській, Нововодолазькій та Олексіївській громадах Харківської області.

Читайте також: Житло для переселенців і безкоштовний автобус: які сервіси працюють в Олексіївській громаді

Відповідно до розпорядження Уряду, три об'єкти планують придбати на території Краснокутської громади. Розмір субвенції, яку отримає ця громада, сягає 560 тисяч гривень.

По два помешкання для переселенців збираються придбати на території Борівської та Олексіївської громад. Розмір коштів із держбюджету для громад складає 392 тисячі гривень та 210 тисяч гривень відповідно.

По одному помешканню також мають намір закупити три громади. Це Великобурлуцька (розмір субвенції 60,9 тисячі гривень), Малинівська (розмір субвенції 215,6 тисячі гривень) та Нововодолазька (розмір субвенції 525 тисяч гривень) громади. 

Загалом на засіданні Кабмін розподілив майже 12 мільйонів гривень з державного бюджету місцевим, що складає 70 % від загальної суми. Ще 30 % повинні виділити місцеві ради, оскільки дана бюджетна програма реалізується шляхом співфінансування 70/30.

Автор: Олена Загребельна

Теги: