Світло частково з’являється у громадах Харківської області

16.12.2022 18:31 Область Online
Після обстрілів енергетики частково відновили світло в громадах на Харківщині.

Як повідомляє медіа “Слобідський край” з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова, у Харківській області частково під'єднали до світла  Зміївську, Ізюмську, Богодухівську, Лозівську, Балаклійську, Нововодолазьку та Краснокутську громади.

– Розпочали заживлення і частково в Харкові. Наші енергетики роблять усе можливе, щоб якнайшвидше подати енергію до всіх жителів, які через російські обстріли залишилися без світла, – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше очільник області розповів, що у Харківську область надійшла чергова партія із восьми потужних генераторів. Допомога надійшла від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Протягом тижня очікують надходження ще восьми генераторів.

– Після обстрілів росіян нам необхідно відновлювати електропостачання, і саме така техніка сьогодні дуже потрібна. Ця партія буде спрямована саме на громади області, зокрема на деокуповані території, – наголосив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, 16 грудня окупанти завдали щонайменше трьох ударів по Харкову та області. Весь Харків та область залишилися без електропостачання. А також у першій половині грудня перші будинки у Циркунівській громаді були підключені до електропостачання. Тим часом Краснокутська громада отримала два генератори для місцевої лікарні та терцентру.

Інші новини Харківська область можна переглянути на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану