У 27 школах Харківщини не дотримувалися безпечних умов для навчання дітей

08.02.2022 09:30 Область Online
Фото: kyiv.comments.ua Фото: kyiv.comments.ua
У школах шести громад Харківської області Держпродспоживслужба виявила неякісне освітлення робочих місць, перевищення норми вуглекислого газу та радіоактивного елемента.

Експерти головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області дійшли такого висновку під час проведення перевірок у закладах освіти за січень 2022 року. Про це повідомляє офіційний сайт Держпродспоживслужби в Харківській області.

– Йдеться про заклади освіти Харкова, Мереф'янської, Південноміської, Безлюдівської, Люботинської та Дергачівської  громад, засновниками яких є відповідні міські й селищні ради, – зазначається у повідомленні.

Міські, селищні та сільські ради мають самі слідкувати за нормами дотримання санітарного регламенту в закладах освіти.

Читайте також: Як COVID-19 змінив навчання у школах Харківщини

Школи вищезазначених громад повною мірою не проводили контроль за дотриманням якості освітлення робочих місць учнів, концентрації вуглекислого газу в класах та радіоактивного елемента радону 222 у повітрі перших поверхів.

«За виявлені порушення санітарного законодавства відповідальні особи, представники органів місцевого самоврядування громад Харківського району притягнуті до адміністративної відповідальності, що передбачено ст. 42 КУпАП», – підсумовує Держпродспоживслужба в Харківській області.

Стаття 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на яку посилається Держпродспоживслужба, для посадових осіб означає стягнення штрафу від 102 до 425 гривень.

Автор: Олександр Манченко