Скільки шкіл оптимізовано протягом 2021 року на Харківщині

20.01.2022 08:45 Суспільство
У минулому році в рамках освітньої реформи ліквідували та об’єднували школи в усіх районах Харківської області.

Протягом 2021 року в Харківській області тривала оптимізація шкільних закладів у рамках реформи середньої освіти. За даними Департаменту науки і освіти Харківської обласної адміністрації, які «Слобідському краю» надала заступник директора Департаменту Ольга Алфьорова, реорганізація проводилася в усіх районах області.

У Богодухівському районі ліквідовано Братеницьку гімназію Богодухівської громади, Калиновецьку філію Золочівської громади та утворено Городнянську філію Козіївського ліцею.

В Ізюмському районі ліквідовано Вірнопільську гімназію Оскільської громади, Слобожанський навчально-виховний комплекс у Балаклійській громаді, Богодарівську, Грушуваську, Новомиколаївську гімназії в Барвінківській громаді, Вищесолонецьку та Шийківську філії в Борівській громаді. Також у районі понижені ступені Левківської загальноосвітньої школи та Кам’янського ліцею до рівня гімназій в Ізюмській громаді, а Малокомишуваська загальноосвітня школа реорганізована в Малокомишуваську гімназію в Балаклійській громаді. В той же час утворена Довгалівська філія Савинського ліцею в Савинській громаді.

У Красноградському районі за минулий рік ліквідовано лише Софіївську філію в Кегичівській громаді, понижено ступінь Караванської гімназії до Караванської філії Старовірівського ліцею в Старовірівській громаді та реорганізовано Крутоярівську гімназію в Кегичівській громаді в Крутоярську філію Кегичівського ліцею.

У Куп'янському районі ліквідовано Сеньківську гімназію Курилівської громади та Піщанський ліцей Петропавлівської громади, Осинівську та Пристінську гімназії Куп'янської громади приєднано до Куп'янського ліцею, Гниличанський ліцей Великобурлуцької громади приєднано до Першогнилицького ліцею та в Кіндрашівській громаді Проснянську гімназію приєднано до Гусинського ліцею, а Смородьківську гімназію – до Кіндрашівського ліцею. Також у районі ліквідовано Сподобівську філію в Шевченківській громаді. Перетворено на філії Дворічанського ліцею Кутківську та Рідкодубську гімназії у Дворічанській громаді та реорганізовано Черненський ліцей у Черненську філію Приколотнянського ліцею у Вільхуватській громаді.

Читайте також: Якісна освіта в громаді: які повноваження мають органи місцевого самоврядування

У Лозівському районі ліквідовано Олексіївський ліцей Близнюківської громади та Грушинський навчально-виховний комплекс у Первомайській громаді. Також припинили освітню діяльність Новоіванівська та Тихопівська філії в Лозівській громаді. Ступінь Алісівського ліцею знижено до початкової школи в Близнюківській громаді, реорганізовано Миколаївський та Полтавський ліцеї у філії з пониженням ступеня до гімназій у Лозівській громаді, Слобідську гімназію перетворено на філію Олексіївського ліцею в Біляївській громаді та Садовський і Лукашівський ліцеї реорганізовано у філії Близнюківського ліцею.

У Харківському районі понижено ступінь Березівської загальноосвітньої школи до гімназії з перетворенням на філію Пісочинського ліцею в Пісочинській громаді, реорганізовано Борисівську та Тернівську гімназії в початкові школи з дошкільним підрозділом і Переможанський ліцей у гімназію також із дошкільним підрозділом у Липецькій громаді. Староводолазьку загальноосвітню школу перетворено на гімназію в Нововодолазькій громаді.

У Чугуївському районі ліквідовано протягом 2021 року лише філії: Новогнилівську в Чкаловській громаді, Костянтинівську в Зміївській громаді, Петропавлівську у Вовчанській громаді та Благодатську в Слобожанській громаді. Також реорганізовано Староглинівський ліцей у філію Малинівського ліцею з пониженням до гімназії у Малинівській громаді та Старопокровський ліцей у філію Новопокровського ліцею також із пониженням до рівня гімназії.