У Барвінківському районі фермера притягнули до суду через оборудки із землею

27.04.2018 10:42 Область Online
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Прокуратура через суд повертає державі землі вартістю близько 8 мільйонів гривень, які фермер незаконно передав у суборенду.

За словами заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури Дмитра Нестєрова, ці земельні ділянки розташовані на території Гаврилівської сільської ради. Наприкінці 2014 року землю надали у користування фермеру строком на 49 років з метою створення власного господарства. Тобто орендар отримав ділянки у користування за спрощеною схемою — без проведення земельних торгів. Однак через кілька днів після укладення договорів оренди та їх реєстрації новоспечений фермер передав всі земельні ділянки в суборенду одному з сільгосппідприємств району.

Барвінківський відділ Лозівської місцевої прокуратури направив до Барвінківського районного суду області позов з вимогою визнати недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 336 га. Вартість зазначених земель становить близько 8 мільйонів гривень.

Микола Мельник