У Дергачівській громаді завершують будувати дві амбулаторії – ФОТО

22.04.2021 13:54 Область Online
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
22 квітня стало відомо, що дві амбулаторії, які будуються, в селах Руська Лозова і Великі Проходи Харківської області майже зроблені. Їх готовність – 88 % і 90 % відповідно.   

Наразі завершується будівництво двох амбулаторій у Дергачівській міській територіальній громаді. Одну з них зводять у селі Руська Лозова, там об’єкт готовий на 88 %. З ходом робіт ознайомився голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, який перебуває в Дергачівській громаді з робочим візитом.

Загальна вартість будівництва цього медзакладу – 11 мільйонів 200 тисяч гривень. На сьогодні вже виконано робіт на сім мільйонів гривень. Кошти, яких не вистачало для завершення будівництва, виділили з обласного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради. 

Читайте також: На завершення будівництва амбулаторії в Чугуївській громаді спрямують 3 мільйони гривень

Артур Товмасян запевняє, що наразі є всі умови для того, аби будівництво типових амбулаторій у регіоні було завершено найближчим часом.

– З обласного бюджету вже виділено 3 мільйони 300 тисяч гривень для закінчення будівництва амбулаторії у Руській Лозовій. Первинна ланка медицини має відповідати усім сучасним вимогам. Кошти, які надійшли з обласного бюджету, дозволять закрити потребу в фінансуванні на сто відсотків. Сподіваюся, що будівельники вчасно виконають весь обсяг робіт в амбулаторіях, і вони будуть здані в експлуатацію, – розповів очільник Харківської облради.

Ще одну амбулаторію на теренах Дергачівської громади зводять у селі Великі Проходи. Будівництво медзакладу розпочалося ще в грудні 2018 року. Загальна вартість робіт, згідно з останнім коригуванням проєктно-кошторисної документації на початок квітня 2021 року, складає 9 мільйонів 400 тисяч гривень. Наразі виконали роботи на суму понад сім мільйонів гривень.

Щоб повністю завершити будівництво, потрібно 1 мільйон 700 тисяч гривень. Частину необхідних коштів виділено з державного бюджету. На останньому пленарному засіданні Харківської обласної ради у березні  також виділили кошти для завершення будівництва.

Читайте також: На мосту в Зміївській громаді обмежать рух

– На сьогодні ступінь будівельної готовності вже на рівні 90 відсотків, тож на цьому етапі вкрай важливо прискорити темпи, щоб амбулаторія у Великих Проходах нарешті відкрилася й більше тисячі мешканців отримували медичну допомогу в сучасному приміщенні. Кошти у сумі 1 мільйон 700 тисяч гривень дозволять завершити будівництво, – зазначив Артур Товмасян.