У двох районах Харківської області зібрали вже 5 тисяч тонн кукурудзи

30.09.2022 17:00 Область Online
У Богодухівському та Харківському районах зібрали вже п’ять тисяч тонн кукурудзи. Також у п’яти районах уже завершується збір озимого ріпаку.

Про це повідомляють у Харківській обласній військовій адміністрації.

У Богодухівському та Харківському районах зібрали вже п’ять тисяч тонн кукурудзи з однієї тисячі гектарів з середньою врожайністю 49 центнерів з гектара. Також розпочали збір технічних культур. Уже намолотили 53 тисячі тонн соняшнику з площі 25 тисяч гектарів та 4 тисячі тонн сої з площі у дві тисячі гектарів.

На Харківщині вже завершили збір озимого ріпаку, намолотили 24 тисячі тонн при середній врожайності у 24 центнери з гектара. На полях області працювали 234 комбайни та 401 автомобіль для перевезення зерна.

Через війну жнива проходять тільки у п’яти районах Харківської області – Богодухівському, Красноградському, Лозівському, частинах Харківського та Чугуївського. Усього аграрії зібрали понад один мільйон 236 тисяч тонн зернових та зернобобових культур на площі 332 тисячі гектарів із середньою врожайністю у 37 центнерів з гектара.

Під урожай 2023 року планують посіяти озимі культури та зерно на площі 225 тисяч гектарів. Наразі вже засіяно 28 тисяч гектарів озимої пшениці – це 17 відсотків від запланованих площ.

Автор: Олександр Манченко