У Кегичівці відкрили безкоштовну музичну студію для підлітків і молоді

10.04.2024 16:20 Область Online
Відкриття аудіовізуальної студії/фото: Анна Яценко Відкриття аудіовізуальної студії/фото: Анна Яценко

У Кегичівці відкрили безкоштовну мультифункціональну мобільну аудіовізуальну студію «Контента» для підлітків і молоді, розроблену ГО «Культурна платформа Закарпаття» спільно з ЮНІСЕФ Україна.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» директорка молодіжного центру Анастасія Демічева, відтепер у молодіжному центрі «GarDen» можна записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги й подкасти.

«Ми третя громада в Україні, в якій запрацювала така студія. Молодь, яка прийшла на відкриття студії була у захваті від обладнання. У нас багато талановитої молоді. Є співочі колективи, які прагнуть записувати свою музику, але, на жаль, до цього у них не було такої можливості, – каже Анастасія Демічева.

На відкритті аудіовізуальної студії у Кегичівці/фото: Анна Яценко

Студія «Контента»/фото: Анна Яценко

«Контента» працюватиме за графіком молодіжного центру «GarDen». У відповідні робочі години молодь громади зможе безкоштовно скористатись усім обладнанням. Допомагатимуть молоді реалізувати свої проєкти працівники молодіжного Центру. Фахівець з роботи з молоддю Сергій Долженко вже пройшов повний курс навчання роботи з технікою та програмами.

Аудіовізуальної студія у Кегичівці/фото: Анна Яценко

Молодь громади зможе безкоштовно скористатись усім обладнанням /фото: Анна Яценко

Функціональні можливості студії: 

• запис вокалу та інструментів;
• зведення власних музичних треків; 
• запис та знімання подкастів;
• запуск стрімів та прямих ефірів; 
• робота з ліцензійним програмним забезпеченням Ableton Live та Native Instruments.
 
У студії підлітки та молоді люди зможуть реалізувати своє право на самовираження та розвивати власні проєкти. Заняття у студії також сприятимуть психоемоційній підтримці, підвищенню соціальної згуртованості та поліпшенню ментального здоров'я молоді.

Ми писали, що у Кегичівській громаді на базі Центру соціальних служб створено Центр життєстійкості – дружній, безбар’єрний простір, куди можуть звертатися всі, хто потребує психологічної допомоги чи перебуває у складних життєвих ситуаціях.

У Кегичівці представили благодійну виставу «За двома зайцями», поставлену за мотивами комедійної п’єси Михайла Старицького. Зібрані кошти – 36 300 гривень – спрямують на придбання 3-D принтера для друку спеціальних виробів для наших Захисників і Захисниць.

Автор: Надія Янінович