У Куп’янську затримали поплічницю окупантів, яка збирала «податки» з підприємців

13.10.2022 14:16 Область Online
У Харківській області співробітники СБУ разом з ДБР затримали мешканку Куп’янська, яка під час окупації міста працювала в незаконно створеній росіянами податковій службі.

Як повідомив речник УСБУ у Харківській області Владислав Абдула, в «Налоговой службе Харьковской ВГА» пособниця окупантів була керівником середньої ланки.

– Встановлено, що на новій «посаді» зловмисниця брала участь у нарадах з підприємцями району, під час яких схиляла їх до сплати податків на користь російсько-окупаційних військ. Також зрадниця переконувала своїх колег-податківців, які залишилися на окупованій території, переходити на бік ворога та розпочинати роботу в новостворених податкових органах окупантів, – розповів він.

Також, за даними слідства, зловмисниця проводила незаконне адміністрування платежів мешканців тимчасово окупованої території Харківської області і саме завдяки її роботі до окупаційного бюджету надходили російські рублі, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Факти співпраці зрадниці з окупантами та виконання нею вказівок окупаційних військ підтверджують знайдені під час обшуків службові документи фейкової «податкової».

Правоохоронці затримали поплічницю ворога 12 жовтня в Куп’янську. Наразі прокурорами ініційовано перед судом питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув'язнення, а також конфіскацію майна.

Нагадаємо, наприкінці вересня – початку жовтня прокуратура Харківської області виявила чотирьох осіб, які так чи інакше підтримували окупантів у їхній збройній агресії проти України.