У Люботині почали будувати спортивний комплекс

28.05.2021 16:30 Область Online
Фізкультурно-оздоровчий комплекс у місті Люботин на Харківщині обіцяють збудувати за два роки.

Роботи з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу виконуються у межах програми президента "Велике будівництво". За словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама, наразі отримано всі дозвільні документи, і згідно з графіком підрядник розпочав будівельні роботи.

Читайте також: Як будують міст у Чугуївському районі. Фото, відео

– Замовник та генпідрядник займаються перенесенням мереж, які знаходяться на майданчику, проводять тимчасову електромережу, щоб форсувати будівельні роботи, – розповів заступник голови Харківської ОДА.

Читайте також: У Близнюківській лікарні з’явилися нові відділення. Фото

За словами представника підрядної організації, виконроба Павла Матвєєва, на першому етапі будівництва відбудеться монтаж фундаменту та опорних конструкцій. Також ФОК буде утеплено сучасними матеріалами, тож теплоізоляція буде якісна, й взимку в приміщенні буде зберігатися тепло. За проєктом, у будівлі зможуть одночасно займатися спортом до 80 осіб або 250 – протягом доби.

Заступник Люботинського міського голови В’ячеслав Рубан відзначив, що будівництво спортивного об’єкта такого класу є надзвичайно актуальним для місцевої громади, адже це покращить спортивну інфраструктуру, дасть змогу якісніше готувати спортсменів та залучати широкі верстви населення до занять фізичною культурою.

Читайте також: У Вовчанській громаді почали ремонтувати сільську дорогу. Фото

– На території Люботинської міської територіальної громади працює спортивна школа, тому у фізкультурно-оздоровчому комплексі будуть проводити заняття з ігрових видів спорту: настільний теніс, бокс, боротьба, футбол та волейбол. Місце розташування об’єкта вдале – це фактично центр міста, є зручна транспортна інфраструктура: поруч залізничний вокзал та автобусні зупинки, – розповів В’ячеслав Рубан.

Проєкт розраховано на два роки, фінансування відбувається коштом Державного фонду регіонального розвитку (80 %) та місцевого бюджету (20 %). Як повідомила начальниця відділу у справах молоді і спорту Люботинської міськради Світлана Лазоренко, загальна вартість проєкту – 36, 681 мільйона гривень, а тендерних закупівель провели на 31,5 мільйона гривень.