У селищі Лозівського району відновили вуличне освітлення

11.12.2018 14:40 Область Online
Фото: Лозівська РДА Фото: Лозівська РДА
На дев'ятьох вулицях Орільки запрацювали сучасні енергозберігаючі електричні освітлювальні прилади.

Світло з'явилося на вулицях Перемоги, Заводській, Миру, Ювілейній, Мічуріна, Шовковичній, Залізничній, 40 років Перемоги та на 2-му мікрорайоні.

За словами голови Орільської селищної ради Івана Крикуна, відновити освітлення коштувало близько 800 тисяч гривень, які отримали з обласного бюджету в рамках проекту "Енергія світла".

 Наступного року маємо надію освітлити ще 16 вулиць у чотирьох селах. Проект та відповідну експертизу вже подали до області,  каже селищний голова. 

Читайте також: Масштабний проект з розбудови об’єднаних громад стартував на Харківщині

Нагадаємо, в рамках проекту «Енергія світла» цього року відновлюється освітлення на 140 об’єктах в області. З наступного року проект розширять до обсягів обласної програми, яку депутати Харківської обласної ради затвердили на останній сесії 6 грудня. Вона розрахована на 2019–2021 роки, й, окрім капремонтів, реконструкції та будівництва об’єктів зовнішнього освітлення, включатиме ремонт електричних мереж зон загального користування та вхідних груп у багатоквартирних житлових будинках усіх форм власності. Заплановано й збільшення фінансування на ці заходи.

Планується, що фінансування на 2019 рік складе 55 мільйонів гривень, з яких 50 мільйонів гривень виділять з обласного бюджету, ще 5 мільйонів гривень складе співфінансування з місцевих бюджетів.

Автор: Марічка Зорняська