У селищі Коломак відкрилася виставка робіт художника-переселенця з Харкова

22.12.2022 16:50 Область Online
Два тижні в Будинку культури селища Коломак буде експонуватися виставка картин відомого харківського художника Леоніда Золотарьова «Коломацька земля». На ній автор представив 32 роботи, написані за останні п'ять місяців.

На картинах Леоніда Золотарьова, присвячених селищу Коломак і околицям, немає війни. Воні м'які, наповнені світлом, добротою та любов'ю. Як розповів художник виданню "Слобідський край", саме так він відчув себе на Коломаччині, яка дала домівку йому та його родині.  

Робота з виставки "Коломацька земля"

– Після Харкова, з його обстрілами, бомбардуваннями, повітряними тривогами, мені ця земля, дивовижно прекрасна, нагадала те, що я бачив у дитинстві, коли приїжджав до бабусі – такі ж самі будиночки, пагорби, річечка, навіть церква схожа за архітектурою. Це втілилося в автопортреті – я намалював себе в дитинстві біля вікна перед Новим роком і назвав її «Час запаху мандарин, коли мобільників ще не було».  А взагалі Коломаччина причарувала своїм внутрішнім теплом, світлом, лагідністю. І люди тут такі добрі, уважні...

Час мандаринів, виставка в с. Коломак

Виставка в селищі Коломак художника-переселенця з Харкова

Дивись також: Хроніка війни очима художника із Харкова

Ініціатором створення циклу став голова Коломацької громади Володимир Гуртовий. Саме він підказав знакові місця, які з легкістю впізнають на картинах земляки. 

– У нас раніше проходили виставки робіт місцевих митців, але тільки на День села. А в нашому Будинку культури на тривалий час це перша спроба. Сподіваємось, що це стане гарним прикладом для місцевих художників, і вони цю традицію продовжуватимуть.

Робота художника-переселенця Золотарьова з виставки в селище Коломак

Читайте також: Центральну площу Коломака перейменують на честь захисників України

Зараз у Будинку культури центр видачі гуманітарної допомоги, там завжди є люди, тому багато хто зможе цю виставку подивитися. Як запевняє художник, його метою було показати знайомі місця так, щоб люди змогли подивитися на них його очима та здивуватися тій красі, яка їх оточує.  

Довідка.
Художник Леонід Золотарьов за освітою архітектор, але все життя присвятив художній творчості. Він є членом Міжнародної європейської спілки художників «Мистецтво без кордонів». Працює на пленері – тобто пише картини просто неба. Улюблений жанр – пейзаж. Його роботи знаходяться у музеях та приватних колекціях  27 країн світу. 

 

Автор: Інна Можейко