Унаслідок ракетного удару пошкоджено верхній шлюз Печенізької дамби – ХОВА

22.09.2022 11:00 Область Online
Фото: https://espreso.tv Фото: https://espreso.tv
Начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію у Харківській області станом на 22 вересня. Окупанти не припиняють наносити ракетні удари, а на деокупованих територіях регіону залишається висока мінна небезпека.

Протягом доби ворог обстрілював Чугуївський, Ізюмський, Куп'янський та Харківський райони області. На місцях влучань пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди.

Так, у Чугуївському районі внаслідок ракетного удару було пошкоджено верхній шлюз Печенізької дамби. За словами Олега Синєгубова, загрози прориву дамби немає. 

«Нашим фахівцям не вперше долати подібні наслідки "русского мира". Схожа ситуація вже була подолана в Кривому Розі. Ми знаємо, що робити. Все буде оперативно відновлено. Ситуація цілком контрольована!» – додав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко

Раніше ми вже писали: У Печенізькій громаді попереджають про загрозу затоплення: як діяти

Близько 21:30 години окупанти нанесли удар з РСЗВ по Київському району Харкова. Через це на території гаражного кооперативу зруйновано 7 гаражів, згодом там виникла пожежа.  

Загальна кількість постраждалих за добу:

  • У Куп'янському районі поранення отримали 5 людей, серед них 13-річний хлопчик. Наразі дитина перебуває у важкому стані.
  • У Харківському районі 1 поранений.
  • Неподалік села Гракове Чугуївського району 2 співробітників «Харківобленерго» та 1 співробіник ДСНС під час проведення ремонтних робіт підірвалися на міні. 1 з них загинув, а ще 2 госпіталізовані з пораненнями.

«Вкотре закликаю усіх бути максимально обережними – мінна небезпека залишається дуже високою», – інформує жителів Харківщини Олег Синєгубов.

На лінії зіткнення продовжуються активній бойові дії. Незважаючи на успіхи наших захисників на полі бою, по всій території України все ще зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів. Минулої доби ворог вкотре обстріляв з танків, мінометів та артилерії різних калібрів райони населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Гатище, Вовчанськ, Кам'янка, Куп'янськ та Осикове.